26. toukokuuta 2017

Lahjoitin hiukseni hyväntekeväisyyteen

_MG_4596-2 25 senttimetriä hiusta. Sen verran päätin lahjoittaa hiustani hyväntekeväisyyteen.

Kaikki lähti itse asiassa varusmiespalveluksesta. Naisethan saavat suorittaa asepalveluksensa pitkillä hiuksilla, mutta ne tulee olla tiukalla nutturalla niskassa. Vaihtoehdot ovat siis niin lyhyet hiukset ettei ne yletä korvan päälle tai niin pitkät, että ne saa nätille nutturalle. Mulle vaihtoehto oli jälkimmäinen.

Siskoni, joka on kampaaja, leikkautti hiuksiani viimeksi vuonna 2015. Sen jälkeen en käynyt kampaajalla ja armeijaan lähtiessä ei enää ollut väliä, miten hiukset kasvaa, kun ne kuitenkin on kiinni.

Nyt kotiutumisen lähestyessä kysyin siskoltani jos hän leikkaisi hiukseni, sillä näin pitkillä hiuksilla elämä oli viikonloppulomilla ihan kärsimystä. Halusin palata takaisin lyhyempiin hiuksiin, kun astuisin reserviin ja saisin pitää hiuksiani vapaasti auki.

Oltiin sovittu, että tulisin siskolle käymään helatorstaina, jolloin leikataan hiukset. Samoihin aikoihin somessa tuli vastaan nainen, joka oli leikannut hiuksensa ja lahjoittanut ne hyväntekeväisyyteen. Tää yhteensattuma tuntui kohtalolta, joten kysyin häneltä lisätietoa. Lopulta löysin itseni googlen äärestä, josta lähdin selvittämään itselleni sopivinta lahjoituskohdetta.

Koska Suomessa ei ainakaan toistaiseksi ole mahdollisuutta lahjoittaa hiuksia, päädyin Englantiin. Lahjoitin omat hiukseni englantilaiseen Little Princess Trust -hyväntekeväisyysjärjestöön, mikä ottaa hiuksia lahjoituksena vastaan ja valmistavat peruukkeja lahjoitettavaksi lapsille, jotka on syystä tai toisesta menettäneet hiuksensa, kuten syöpähoitojen vuoksi.
_MG_4616-2
Lahjoittaminen on äärimmäisen helppoa ja ohjeita on helppo noudattaa.
– Leikattavien hiuksien mitta tulee olla vähintään 17cm pitkiä
– Hiukset tulee pestä shampoolla niin, että ne ovat puhtaat eikä niissä ole muotoilutuotteita tai muuta vastaavia aineita
– Hiukset voivat olla värjätty, kunhan väri on luonnollinen
– Hiukset voivat olla suorat tai kiharat, mutta afro ja rastat eivät käy peruukin tekoon
– Harmaantunutta hiusta saa olla maksimissaan 10%
– Hiukset tulee letittää kummastakin päästä kumilenksulla.
– Leikatut hiukset tulee laittaa uudelleen avattavaan pussiin ja laittaa kirjekuoreeseen.

Ohjeet kannattaa ja tulee lukea järjestön sivuilta uudelleen lahjoitusta tehdessä, sillä ohjeet ovat saattaneet myöhemmin muuttua näistä, mitä minun leikkuuaikana on annettu!

3 kommenttia:

  1. Ihana idea lahjoittaa hiuksia! Tosi kiva kans sun uus tukka :)

    VastaaPoista
  2. tosi ihana ja epäitsekäs teko! Varmasti joku syöpää sairastava pikkuinen ilahtuu! :)

    http://elmiiran.blogspot.fi/

    VastaaPoista