14. toukokuuta 2017

Mitä suomalaisuus merkitsee mulle?

2017-05-12 21.24.58-2
12. toukokuuta vietettiin suomalaisuuden päivää. Mulle suomalaisuus ei ole vain kansalaisuus passissa.

Isänmaa, sisu ja suomalaisuus näkyvät mun elämänarvoissa ja -valinnoissa. Suurimmillaan tämä näkyi päätöksessä lähteä suorittamaan naisten vapaaehtoinen asepalvelus. En kannata aseellista tapaa ratkaista asioita enkä hyväksy hyökkäysvoimia, mutta omissa arvoissani omaa isänmaata, kansalaisuutta, kieltä ja kulttuuria voi puolustaa, viimeisenä keinona aseilla. Maanpuolustustahto omaa maata ja sen oikeuksia kohtaan veivät mut pisimmälle palvelusajalle eli 347 vuorokaudeksi armeijan vihreisiin.
2017-05-12 21.25.30-2
Suomalaisuuteen kuuluu itselleni vahvasti oma äidinkieli. Kirjallisuus ja kirjoittaminen on aina ollut iso osa elämää. Aiemmin enemmän kirjallisuuden merkeissä, nykyään kirjoittamisessa. Se, että jokin kieli on sanoiltaan niin vahva. Kun sanon rakkaalle "rakastan sinua", tulee hetkestä pysähdyttävä. Sanoilla on voimaa.

Suomalaisuuteen kuuluu meidän neljä vuodenaikaa ja rikas luonto. Suomi on rikas maa näin laajalla ja kauniilla luonnolla. Tekisin mitä vain, että saan viettää loppuelämäni näissä maisemissa. En kaipaa kaupunkiin, sillä kauppoja ja julkisia palveluita tärkeämpää on, että kivenheiton päästä kotoa löytyy tällaiset maisemat.
2017-05-12 21.25.33-2
Suomalaisuuden voi tuntea iholla, myös kirjaimellisesti. Sen tuntee myös sanoissa, teoissa ja tavoissa. Pidän suomalaisten kahvikulttuurista, kunnioituksesta luontoa ja historiaa kohtaan sekä yleissivistyneestä kansasta. Suomalaisena on hyvä olla ja tahdon kantaa suomalaisuuteni ylpeydellä.

4 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia ja hyvä teksti! :) Arvostan kaikkia naisia, jotka suorittavat asepalveluksen. Tällä hetkellä mun kaveri on suorittamassa omaa asepalvelustaan :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon! Tsemppiä kaverilles :-)

  VastaaPoista
 3. Todella hyvin kirjoitettu teksti! Kuvat ovat myös todella ihanat. Omalla veljellä olisi kohta tuo asepalvelus edessä. Suomalaisuus on muutakin kuin se asepalveluksen suorittaminen ja on harmi että hirveän moni ei tätä tajua. Ainakin miesten keskuudessa kuulee usein että jos ei oo asepalvelusta suorittanu ei oo tosi mies tai edes suomalainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! :-) nimenomaan!
   Aseellinen maanpuolustus on vain yksi keino eikä se saa määrittää miehyyttä tai varsinkaan suomalaisuutta

   Poista